Deze vijf zomerboeken moeten mee in je koffer!

online schrijftraining

Welke boeken moet je dit jaar lezen op vakantie? Dankzij welke boeken kom je geïnspireerd en met nieuwe energie terug van vakantie? In deze blog deel ik, in willekeurige volgorde, vijf inspirerende leestips.

 1. Het boek dat iedere vrouw, of man, zou moeten lezen is Ongetemd leven van Glennon Doyle. Ik kreeg de tip om dit boek te lezen van mijn goede vriendin Amis Boersma, die werkt als coach en groupsfacilitator. (Volg deze vrouw, want ze heeft meer goede tips). Zij is niet de enige die hier enthousiast over is, want het is ook een New York Times bestseller. Doyle laat zien hoe vrouwen verwachtingen over wie ze zouden moeten zijn, kunnen loslaten en wild en ongetemd kunnen leven. Zonder schuldgevoel over to do-lijstjes of beelden over hoe een vrouw zich hoort te gedragen. Het boek zette mij aan het denken: vrouwen horen inderdaad altijd dat ze aardig moeten zijn. Dat ze niet geschikt zijn voor technische beroepen of zich netjes moeten gedragen. Waarom zouden we vasthouden aan deze beelden?
 2. Wanneer Vonne van der Meer een boek uit heeft, snel ik altijd naar de winkel. Ze weet op een lichtvoetige manier ingewikkelde thema’s te beschrijven en kan als geen ander personages tot leven wekken. Dit thrillerachtige boek stelt ook zeker niet teleur. In Naar Lillehammer vraagt een moeder op een kinderspeelplaats een wildvreemde vrouw even op haar driejarige dochter te passen. Wanneer de moeder niet meer komt opdagen, neemt de kinderloze Cécile eerst alleen de zorg voor het kind op zich, maar algauw krijgt ze de moeder erbij: de Nigeriaanse Gladys wil met haar oude leven breken en voelt zich in de stad niet langer veilig. Ze wil vluchten, maar kan ze loskomen van haar verleden?
  online schrijftraining
 3. Droom je van financiële onafhankelijkheid of een vroepensioen? Lees dan het boek De weg naar financiële vrijheid van Scott Riekens. Hij duikt als documentairemaker en schrijver in de wereld van FIRE: Financial Independe Retire Early. Deze beweging leert je anders kijken naar bezit, status en geld. Aanhangers van FIRE gaan met hun veertigste of vijftigste met pensioen. Niet om te lanterfanteren, maar om zich te wijden aan projecten die voldoening geven, zoals het schrijven van een boek. Riekens is succesvol, maar niet gelukkig. Hij zegt zijn baan op en onderzoekt hij hoe stressvrijer kan leven en meer tijd met zijn familie kan doorbrengen. Geen zin om het boek te lezen? Kijk dan zijn documentaire. Hier zie je de trailer:
 4. Ik lees nu het boek van Roadtrip van Graeme Simsion en Anne Buist. Misschien ken je Simsion nog van zijn boek The Rosie Project. In Roadtrip volgen we enkele personen uit Camino, het boek dat hij eerder samen met zijn vrouw schreef over een tocht over de Camino de Santiago. Zoë en Martin kregen tijdens die toch een relatie die strandde. Nu lopen ze een nieuwe voettocht richting Rome om Zoë’s vriendin Camille te steunen die MS heeft en hoopt dat ze op audiëntie mag bij de paus en haar zonden zullen worden vergeven. Het boek is ontroerend en grappig tegelijk en voert je langs de mooiste landschappen, zoals het prachtige Piëmonte in Italië waar ik veel vakanties doorbracht.online schrijftraining
 5. Vlak nadat ik deze blog had geschreven over de redenen waarom je de boeken van Lucinda Riley zou moeten lezen, hoorde ik dat ze was overleden. Ze bleek al jaren te lijden aan kanker, maar schreef toch door. Ik schrok van dit trieste bericht, want er is geen schrijfster van wie ik afgelopen jaren meer boeken las. Haar boeken zijn onderhoudend en interessant tegelijk. Je steekt er iets van op en je wordt vermaakt. Wat wil je nog meer op vakantie? Naast de serie de Zeven Zussen raad ik ook het boek de Olijfboom aan dat zich afspeelt op Cyprus.


  Op zoek naar schrijfinspiratie?

  Ben je op zoek naar nog meer inspiratie tijdens de zomer of bij thuiskomst? Wil je  op een laagdrempelige en makkelijke manier leren hoe je sterkte teksten schrijft? Neem dan een kijkje bij de online schrijftraining, gemaakt door Marlies Dinjens en Simon de Wilde. In elf korte video’s en opdrachten leer je hoe je een aantrekkelijke tekst schrijft met een goede structuur en mooie kop en een sterk intro. Klinkt dit aantrekkelijk? Kijk dan snel hier! 

  Klik hier om de online schrijftraining te bekijken of kopen.

  Wil je alvast aan de slag? Vraag hier de gratis minicursus schrijven voor je doelgroep aan. Met daarin drie handige video’s met goede schrijftips. Daarmee abonneer je je gelijk op de nieuwsbrief van Marlies waarin ze iedere maand schrijftips deelt.