Nieuwsbrief of salespagina maken? Gebruik deze tools!

online schrijftraining

Welk gereedschap heb je nodig als tekstschrijver? Ik zette een aantal tools op een rijtje, die ik dagelijks gebruik. Zo wordt het makkelijker om content te maken, zoals salespagina’s, 

Mijn vriend leefde vorige week helemaal op toen hij een pakket bezorgd kreeg: een set met een heuse Makita schuurmachine plus bijbehorende boor. Serieus, ik heb hem in tijden niet zo blij gezien. Het was alsof Gaston had aangebeld met de straatprijs. (Dat zou trouwens de enige man zijn die ik op het moment zou binnenlaten. Jullie? Mits hij zijn cheque op anderhalve meter afstand aanreikt natuurlijk).

Terug naar het bezorgde gereedschap. Als contentmaker heb je namelijk ook een aantal tools om mee te werken. Programma’s die het een stuk makkelijker maken om goede content te maken. Ik deel er alvast een paar met je.

Ken je het Groene Boekje nog van de lessen Nederlands? Dat staat ook online. Heel handig om even te kijken hoe je een woord schrijft of een werkwoord vervoegt.

Canva. Ik had het er al over in de vorige mail. Een geweldig programma waarin je templates vindt voor de mooiste flyers, e-books, Instagramposts en foto’s. Ik zal hier in een latere mail nog aandacht aan besteden.

Wil je een salesapagina maken? Probeer dan eens Leadpages. Hier vind je talloze templates voor salespagina’s die je makkelijk kunt koppelen aan je eigen website.

Afgelopen vrijdag nam ik een podcast op met Riversidefm. Een handige online tool voor het opnemen van een podcast vanuit huis.

podcast opnemen

Met RiversideFM nam ik een podcast op vanuit huis.

Foto’s of lappen tekst verstuur ik met We Transfer. Of ik deel ze in Google Drive.

Mijn iPhone 11. Ik heb een tijdje geleden geïnvesteerd in de aanschaf van een goede telefoon. Deze camera maakt geweldige foto’s, bijvoorbeeld met de portretstand waarmee je (bijna) een professionele foto maakt. Bijna, want een professionele fotograaf kan dat echt beter.

Wil je content leren maken waarmee je jouw ideale klanten aantrekt? Maar heb je weinig tijd om dat te doen? Volg dan mijn online training Schrijven voor je doelgroep zonder dat het veel tijd kost. Ik leer je hoe je aantrekkelijke content maakt die de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Klik hier voor meer informatie.

Ook deel ik ook iedere editie naast boekentips mijn beste schrijftips met je! Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.