Gebruik deze tips tegen sleur tijdens de lockdown

tips lockdown

Heb jij ook last van de lockdownsleur? Grijze dagen die steeds meer op elkaar lijken. Ik wilde je een paar tips geven om die tegen te gaan. Ter inspiratie, omdat je nu bijvoorbeeld niet naar een museum kan of de bioscoop. Ik mis dat. Gelukkig zijn er nog meer manieren om inspiratie op te doen voor het schrijven.   

Lezen
Heb je het boek Het Zoutpad al gelezen? Vanaf je bank maak je de ontberingen mee tijdens een wandeltocht. Na het verlies van hun huis en het nieuws dat haar man ernstig ziek is, besluit Raynor Winn de lange, verweerde, oeroude South West Coast Path te gaan lopen. De tocht verandert het leven van het stel.

Het zoutpad

Koken
Ken je het boek De groene bakplaat? In dit boek vind je allemaal makkelijke en gezonde recepten die je, de naam zegt het al, met de oven maakt. Fijn aan dit kookboek is dat het vaak snel klaar is en de recepten vegetarisch zijn.

Kijken
Op Netflix ben ik nu verslaafd aan de serie Call my agent of in het Frans: Dix pour cent over de verwikkelingen op een agentschap voor acteurs in Parijs. Het is grappig, luchtig en ontroerend tegelijk en bovendien waan je je even in Parijs. Precies wat ik nu nodig heb.

 

 

Luisteren
Heb je de podcast Teun en Gijs vertellen alles al gehoord? Teun van de Keuken en Gijs Groenteman oreren over boeken, de Grachtengordel en vertolken naar eigen zeggen de stem van de elite. Ook Hanneke Groenteman komt iedere aflevering voorbij (geef die vrouw een podcast!) en ze delen ook wekelijks een recept.

Zen worden aan de hand van klassieke muziek. Wie wil dat nu niet? Dat kan met de podcast Kalm met klassiek van Radio4. Werkt ook goed tijdens een wandeling.

Wandelen
Wat natuurlijk echt goed helpt tegen lockdownsleur is wandelen. Heb jij al een team aangemaakt in de app Ommetje? Zo schakel je de hulp in van collega’s en vrienden om je te motiveren. Vanwege het wedstrijdelement trotseer je zelfs de regen voor een paar extra punten. Na iedere wandeling deelt hoogleraar Eric Scherder, het brein achter Ommetje, interessante hersenfeitjes.

Wil je content leren maken waarmee je jouw ideale klanten aantrekt? Maar heb je weinig tijd om dat te doen? Volg dan mijn online training Schrijven voor je doelgroep zonder dat het veel tijd kost. Ik leer je hoe je aantrekkelijke content maakt die de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Klik hier voor meer informatie.