Vijf pluspunten van mijn online schrijftraining

Dit stuk heeft op het eerste gezicht misschien een hoog ‘wij-van-wc-eendgehalte’, maar ik wilde graag even wat meer vertellen over de voordelen van mijn online schrijftraining. In mijn training die bestaat uit elf video’s en korte opdrachten leer je hoe je klanten kunt aantrekken met content. Daarna weet je op welke teksten jouw doelgroep zit te wachten. Daarnaast vertel ik je al mijn geheimen over het schrijven van sterke teksten met een knallende intro, goede kop, structuur en inhoud. Dat zeg ik gelukkig niet alleen zelf, maar dat blijkt ook uit de reviews van mijn trainingen die je hieronder kunt lezen en zien. 

Hier de vijf voordelen van mijn cursus op een rij.

 1. Mijn training bestaat uit video’s die je op elk gewenst tijdstip kunt bekijken. Je kunt de cursus dus in je eigen tijd op je eigen tempo volgen. Geen verplichte afspraak om op een bepaald tijdstip aanwezig te zijn bij een training, maar gewoon te volgen op het moment dat het jou uitkomt, bijvoorbeeld aan het begin of einde van je werkdag. Zo kun je iedere dag een kort moment inplannen om meer te leren over content, zonder dat het veel tijd kost. Dit noemde Hilda Scheenstra, blogger bij EmFlower Yourself als een groot voordeel, vertelt ze in de video hieronder.

  Nog een voordeel dat Hilda noemt in de bovenstaande video: de video’s van mijn online schrijftraining zijn kort, maar krachtig: geen ellenlange verhalen, maar uitleg die to the point is. ‘Behapbare brokjes’, noemt zij het. Een andere klant noemt ook deze aanpak als iets positiefs: “De pragmatische aanpak werkt heel prettig, waarbij de instructievideo’s en bijbehorende werkbladen je direct aanzetten tot leren en toepassen.”

  review online schrijftraining

  Review van mijn online schrijftraining door Leontine Born van de Hogeschool van Amsterdam.

   

 2. Je leert schrijven van een ervaren trainer/schrijver. De online training is gemaakt door mij, Marlies Dinjens in samenwerking met contentspecialist Simon de Wilde. Wij hebben allebei veel ervaring met schrijven en lesgeven. Ik werkte tien jaar als journalist bij verschillende redacties en gaf daarna workshops en lessen over content maken op onder andere de Hogeschool van Amsterdam. Daar leerde ik veel over het geven van feedback en het ontwikkelen van lesmateriaal. Ik geef geregeld schrijftrainingen op locatie, bijvoorbeeld voor NIOW in Zeist. Daarnaast werk ik als copywriter voor verschillende organisaties, zoals de HvA. Ook schreef ik samen met Stan de Jong het boek De vlucht van een paradijsvogel. Meer hierover lees je hier. Mijn werkervaring als journalist, schrijver en trainer heb ik allemaal gebundeld in deze cursus. Dit zeiden klanten over mijn trainingen:
  review online schrijftraining
  review online schrijftraining
 3. Je krijgt persoonlijke feedback van mij op je tekst. Aan het einde van de training kun je als eindopdracht een tekst uploaden waarop je feedback krijgt van mij. Ik geef tips die jouw tekst sterker maken. Aan het einde van de cursus heb je dus een kant-en-klare tekst in handen die je meteen kunt plaatsen. Ik vind deze persoonlijke aandacht een erg waardevolle aanvulling van een online training. Bovendien leer je veel door feedback te verwerken en teksten te herschrijven.
 4. Na de online schrijftraining heb je veel goede ideeën voor sterkte teksten waarmee je klanten aantrekt. Bij de cursus vind je het Waardevolle Contentplan, een checklist gemaakt door mij waarmee je heel eenvoudig zelf kunt brainstormen over sterke ideeën waarmee je jouw ideale klanten aantrekt met een post op LinkedIn, Instagram of een blog. Na het invullen van dit plan zit je nooit meer verlegen om goede ideeën voor content en staar je niet langer naar een leeg scherm.Mijke Derksen, eigenaar van PilatesbijMijke vond dit waardevolle contentplan heel erg nuttig, vertelt ze in onderstaande video.
 5. Je weet na het volgen van de online schrijftraining alles over het schrijven van sterke teksten: je weet hoe je een goed intro schrijft, waarmee je de lezer een verhaal insleurt. Ook ken je de geheimen van het maken van een goede kop of headline. Jouw teksten hebben voortaan de juiste structuur, waardoor ze prettig lezen, zowel online als op papier. Je weet hoe je sterkte teksten schrijft die uitnodigend zijn en jouw doel bereiken, zoals het aantrekken van de juiste klanten.En dan is er eigenlijk nog een bonuspunt van mijn cursus: je krijgt veel plezier in het maken van content en het schrijven van teksten!Nieuwsgierig geworden naar mijn online training?Kijk hier voor meer informatie of bekijk onderstaande video met een rondleiding door de cursus.Koop hier mijn cursus! 

  Wil je alvast aan de slag? Vraag hier de gratis minicursus schrijven voor je doelgroep aan. Met daarin drie handige video’s met goede schrijftips. Daarmee abonneer je je gelijk op mijn nieuwsbrief waarin ik iedere maand de beste tips over schrijven en boeken deel.