Dit is de reden dat ik iedere dag een kikker eet na mijn ontbijt

geen inspiratie om te schrijven

Mijn dag begint altijd met het eten van een kikker. Ik doe het belangrijkste van de dag als eerste. Meestal zijn dat schrijfklussen of in ieder geval zaken waarbij ik mij erg moet concentreren. Dat zijn dus mijn kikkers.

Nu je tijd misschien schaars is door corona, vanwege de zorg over je familieleden, de afleiding van nieuwssites en huishoudelijk werk, is het handig om dit principe echt toe te passen.

Het is gebaseerd op een quote van schrijver Mark Twain.
“Eat a live frog first thing in the morning and nothing worse will happen to you the rest of the day.”

Schrijf meteen dat lastige artikel
Vind je het lastig om content te maken voor je bedrijf, maar denk je dat het eigenlijk een prioriteit zou moeten zijn? Plan dit dan vroeg op de dag in. Wanneer die blog klaar is of dat ingewikkelde artikel en die post op Linkedin, dan voel je vast een enorme opluchting.

geen inspiratie om te schrijven

Ik werk nu aan mijn eerste online schrijftraining, een lang gekoesterde wens die nu uitkomt. Het is een monsterklus die ik heb opgedeeld in kleinere blokjes. Ik begin mijn dag met het schrijven van de teksten voor de video’s. De dag erna neem ik meteen de video’s vroeg in de ochtend op. Gelukkig heb ik hiervoor de leukste cameraman in huis :).

(Als je meer wil weten over mijn methode om het vol te blijven houden om content te maken voor je bedrijf, kijk dan even hier.)

Op andere dagen begin ik de dag met het schrijven van blogs of andere teksten voor opdrachtgevers. In de middag plan ik overleggen in of administratieve zaken en social media.

Het is met die kikkers dus even doorbijten, maar daarna ben je opgelucht en kijk je terug op een mooie werkdag.

Natuurlijk het lukt mij niet altijd. Soms blijf ik kleven op LinkedIn, NOS Liveblogs en andere sites. Maar als vegetariër eet ik de laatste tijd steeds vaker een kikker.

Vond je de informatie in dit artikel over schrijven nuttig?  Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil je content leren maken waarmee je jouw ideale klanten aantrekt? Maar heb je weinig tijd om dat te doen? Volg dan mijn online training Schrijven voor je doelgroep zonder dat het veel tijd kost. Ik leer je hoe je aantrekkelijke content maakt die de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Klik hier voor meer informatie.