Mijn favoriete zomerboeken waardoor je thuiskomt met nieuwe inzichten en inspiratie  

beste zomerboeken voor je onderneming

Met alle coronaellende om ons heen is niets heerlijker dan je onderdompelen in een goed boek. Ik deed dat afgelopen maanden vaak. Televisie uit, boek erbij. Ik heb een aantal van mijn favoriete boeken (in willekeurige volgorde) voor je op een rijtje gezet. Fijne boeken voor in de vakantie, die spannend, inspirerend en ontroerend zijn. Veel leesplezier!

Bonuskind, Saskia Noort
De nieuwste thriller van Saskia Noort is weer bloedspannend. Lezend in mijn hangmat in de tuin werd ik meegesleept door het verhaal van de vijftienjarige Lies, die ontdekt dat haar moeder is verdwenen. Ze vermoedt dat er iets ergs is gebeurd met haar moeder en gaat zelf op onderzoek uit. Zijdelings komt de vraag aan de orde of de mens een vrije wil heeft, een interessante en filosofische vraag.

Becoming, Michelle Obama. Een van de vrouwen die mij de afgelopen jaren geïnspireerd heeft, is Michelle Obama. In dit boek vertelt ze het rauwe verhaal op weg naar de top. Een boek dat iedereen zou moeten lezen.

workshop schrijven

 

De stad uit, Petra Possel
Overweeg je om die drukke stad in te ruilen voor de rust van het platteland? Petra Possel deed het en verhuisde van Amsterdam naar Friesland. Er zijn momenten waarop ik dat ook mijmerend kan overwegen. Overwegen ja, want voorlopig zie ik het nog niet gebeuren. En waarschijnlijk gebeurt dat nooit. Ik houd nog te veel van de stad. Dat neemt niet weg dat haar columns in dit boek prachtig geschreven zijn en je hiermee een interessant inkijkje krijgt in hoe het kan zijn om een dergelijke keuze te maken. Possel vertelt over de mooie kanten van haar besluit, maar ook over de lastige momenten.

Een onberispelijke man, Jane Gardam
Dit boek heb ik inmiddels al aan veel mensen uitgeleend, die daarna vroegen om deel twee en drie van de trilogie. Gardam is een geweldige verteller, die decors van geschiedenis, landschappen en personages tot leven wekt. Je wordt meegesleept door de geschiedenis, terwijl het persoonlijke verhaal altijd de boventoon blijft voeren. Vooral het eerste deel van de trilogie is weergaloos.

Grand hotel Europa, Ilja Leonard Pfeijffer
Heb je gezien hoe schoon het water in Venetië was toen alle toeristen wegbleven? Hoe heerlijk je kon struinen over de Amsterdamse grachten? De roman Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer speelt zich grotendeels af in Venetië en is te lezen als een aanklacht tegen massatoerisme dat zoveel kapotmaakt. Het is een behoorlijk dikke pil waar je even tijd voor nodig hebt. Een lekker boek voor op vakantie, want ja, we gaan toch. Pfeijffer is trouwens zomergast dit jaar!

Grand Hotel Europa

 

De Amerikaanse prinses, Annejet van der Zijl
Net zoals het boek van Michelle Obama inspirerend was vanwege het verhaal van een vrouw die vasthoudend is en niet opgeeft, was de Amerikaanse prinses dat ook, maar dan op een andere manier. Courage all the time is het motto van Allene Tew, een vrouw die zichzelf steeds opnieuw uitvindt, ondanks alle tegenslagen in haar leven. Annejet van der Zijl is een schrijfster die ik zeer bewonder vanwege haar grondige historisch onderzoek en beeldende schrijfstijl.

Alle Tijd, Ronald Giphart
Een tijd terug las ik in de trein naar Berlijn dit boek van Ronald Giphart Alle Tijd, over een vriendengroep die een bierbrouwerij begint in Utrecht. Een mooi boek over wat vriendschap betekent door de jaren heen. Echt een heerlijk, mooi, erg grappig en ontroerend boek.

Deze boeken gaan mee in mijn koffer:

  • ’t Hooge Nest van Roxanne van Iperen
  • Untamed van Glennon Doyle
  • Aan het einde van de nacht van Nir Baram

Wil je nog meer boekentips ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken een inspirerende boekentip! Daarnaast deel ik ook iedere editie mijn beste schrijftips met je! Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.

Wil je content leren maken waarmee je jouw ideale klanten aantrekt? Maar heb je weinig tijd om dat te doen? Volg dan mijn online training Schrijven voor je doelgroep zonder dat het veel tijd kost. Ik leer je hoe je aantrekkelijke content maakt die de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Klik hier voor meer informatie.