Gebruik de methode CNN en schrijf als coach verslavende blogs

training journalistiek schrijventraining journalistiek schrijven

De uitzendingen van CNN over de Amerikaanse presidentverkiezingen waren verslavend. Weet je dat je de methode van die journalisten ook kunt toepassen voor jouw blogs? Zo maak jij je eigen breaking news, ook als je bijvoorbeeld zelf coach bent. 

Misschien zat je net als ik de afgelopen week aan de buis gekluisterd voor de Amerikaanse verkiezingen. Mijn televisie was in ieder geval bijna de hele tijd afgestemd op CNN, met een schuin oog op mijn Twitteraccount. (Na tien jaar werken op nieuwsredacties heb ik nog steeds de afwijking om het nieuws van uur tot uur te willen volgen.)

CNN houdt de spanning steeds vast door aankondigingen te doen. “Coming up, a key race alert, with the last results from Georgia.” Je blijft kijken, omdat je denkt dat er nu toch ECHT breaking news te zien zal zijn.

Ik vond het fascinerend hoe verslavend het was om naar CNN te kijken en analyseerde een belangrijke factor die de aandacht vasthoudt. Jij kunt die truc namelijk ook toepassen bij het schrijven van je stukken!
 

bloggen

Vertel je verhaal met meerdere elementen
CNN zorgt voor afwisseling: het nieuwsverhaal wordt verteld door journalisten in de studio, verslaggevers op locatie, analisten voor een scherm en nog meer experts via live verbindingen.

In een blog kun je dit toepassen door niet alleen zelf over een workshop te vertellen, maar ook een klant aan het woord te laten. Geef niet alleen een mening, maar zoek er een artikel bij van een expert die jouw verhaal kan bevestigen. Vertel het verhaal vanuit meerdere invalshoeken.
 
Een blog van een coach over thuiswerken kan er dan als volgt uitzien:

  • Jouw mening over thuiswerken: thuiswerken zorgt voor meer spanning tussen partners.
  • Citaat uit een artikel van een expert die deze stelling bevestigt.
  • Cijfers over onderzoeken naar thuiswerken en de impact op de thuissituatie.
  • Ervaring van een thuiswerkende klant van jouw coachpraktijk die vertelt over zijn/haar ervaring.
  • Uitleg over hoe jij haar hebt geholpen om de balans te vinden met het thuiswerken.
  • Uitsmijter met de mening van je klant om krachtig af te sluiten. “Na twee sessies van … kan ik veel beter mijn grenzen aangeven. Ik vind het nu zelfs fijner om thuis te werken dan op kantoor. Dat had ik nooit gedacht.”
  • Call to action om met jou als coach aan de slag te gaan voorzien van contactinformatie.

bloggen coaches

Zo maak je een afwisselende blog, die minder overkomt als ‘Wij van wc-eend.’

Zorg ook dat je jouw verhaal versterkt door het gebruik van goede foto’s of een aanvullende video. Dit zorgt weer voor afwisseling tussen tekst en beeld. Gebruik tussenkopjes en zie dat als de schreeuwerige ondertitels van CNN met breaking news. De tussenkopjes zorgen ervoor dat de lezer verder wil lezen.

Ga jij je eigen breaking news maken?
Ik zie het graag voorbijkomen!

Wil je content leren maken waarmee je jouw ideale klanten aantrekt? Maar heb je weinig tijd om dat te doen? Volg dan mijn online training Schrijven voor je doelgroep zonder dat het veel tijd kost. Ik leer je hoe je aantrekkelijke content maakt die de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Klik hier voor meer informatie.