Referenties

Eddy Carree Natuur & Milieu
“Marlies is gewoon heel goed. Ze verdiept zich in het onderwerp en is sterk in het schrijven van interessante en inhoudelijke teksten. Marlies heeft dat voor ons gedaan op het gebied van duurzaamheid en dat was een fijne samenwerking met een mooi artikel als resultaat!”

Amis Boersma, Hivos
“Marlies and I worked together on a Hivos project for which she interviewed stakeholders from all over the world. Working with Marlies has been a great pleasure. Marlies has the capacity to write and edit texts in such a way that difficult content becomes easy to access for a wide audience. She jumps in enthusiastically and full of curiosity, and very importantly, delivers her work perfectly on time.”

Suzanne Weusten de Volkskrant
“Marlies heeft zich ontpopt tot een breed inzetbare verslaggever, met een goede neus voor reportages. Ze heeft een fijn pennetje, dat ze heeft gebruikt voor een groot aantal genres. Marlies is enthousiast en ambitieus. En, niet onbelangrijk, ze is een heel prettige, vrolijke collega, met wie het fijn is om samen te werken.”

Jessica Scheffer, hoofdredacteur Vallei Business
“Marlies is professioneel, enthousiast en betrouwbaar. Zij kan zich goed inleven in haar doelgroep en kan snel schakelen wanneer dit nodig is. Kortom, een prettig persoon om mee samen te werken.”

Esther Kruyen HvA
“Betrokken, serieus, verantwoordelijk, creatief en flexibel zijn kwaliteiten die ik vind passen bij Marlies. Als teamleider bij SJD huurde ik Marlies in als docent Rapporteren en Beleidsmatig Schrijven in semester 2 van studiejaar 2017-2018. Marlies kon putten uit veel kennis en ervaring wat betreft de inhoud van beide studieonderdelen maar ook wat betreft didactische vaardigheden. Marlies handelde proactief en professioneel in het contact met de coördinator van de beide studieonderdelen en met mij. De studenten toonden hun tevredenheid door goed mee te doen in de lessen en middels een positieve vak- en docentevaluatie.
Als taaldocent verdient Marlies mijn oprechte aanbeveling.”

Aranea Feleus, HvA.
“Marlies heeft een semester bij ons het vak Content verzorgt, dit heeft ze met enthousiasme gedaan. De studenten hebben aangegeven dat ze de lessen als waardevol hebben ervaren en dat ze net zo lang bleef uitleggen totdat iedereen de stof begreep. Ze is collegiaal en flexibel en dat is prettig.”

José Boon, Gemeente Utrecht
“Marlies heeft meerdere interviews voor ons gehouden met mensen die gebruik maakten van ons Initiatievenfonds. Dit zijn toegankelijke stukken geworden die enthousiasmeren om zelf ook iets voor de wijk te doen. Ik kon altijd van haar op aan, ze reageert adequaat en aan haar teksten te lezen had ze er zelf ook plezier in. Bedankt voor deze samenwerking en voor de leuke stukken!”

Janneke Moerel, Kunstbende
“Met haar gedegen werkervaring bij diverse dagbladen is Marlies een goede adviseur op het gebied van persbenadering. Marlies kan zich goed verplaatsen in mijn organisatie en product en weet dit snel om te zetten in bruikbare tips voor een persstrategie.”

Frans Bosman  Het Parool
“Marlies koppelt een goede pen aan een hoge productie. Ze maakte berichten, interviews en reportages. Ze is bovendien stressbestendig en blijft rustig onder de druk van de deadline. We zullen haar missen, niet in de laatste plaats omdat zij zo’n aardige collega was.”

Sabine Mur, Bureau voor Bevlogenheid
“Marlies hielp mij bij het schrijven van de teksten van mijn website. Ze luisterde goed naar wat ik wilde en kon mijn verhaal pakkend en helder beschrijven. Ook gaf ze mij goede tips voor alle stukken die ik nog ga schrijven!”

Harold Konickx, HvA
‘Marlies heeft een flinke bagage als researcher en weet studenten te motiveren de beste versie van zichzelf neer te zetten. Binnen een opleiding die geen noemenswaardige aandacht heeft voor ondernemerschap wist ze in 1 week de studenten te inspireren zich intensief met dit thema bezig te houden. Het opende een nieuwe wereld voor hen.’