In de zomer van 2019 kregen Simon de Wilde en ik een idee: zouden we zelf een magazine kunnen maken dat een meer volledig beeld schetst van de wijk Utrecht Overvecht? Een andere kijk op de wijk dan die je vaak terugziet in kranten en op tv? Als bewoners van de wijk ontkennen wij niet dat er problemen zijn, maar Overvecht is ook een mooie, groene wijk met veel bijzondere bewoners en plekken.

Na een jaar van lobbyen, vergaderen, brainstormen, schrijven en fotograferen ligt hier nu de Dreefnieuws Glossy. Die maakten we samen met hoofdredacteur Puck ’t Hart en veel vrijwilligers van de Dreefnieuws. Daarnaast maakte o.a. Ebru Aydin prachtige foto’s van bijvoorbeeld comedian Anuar (op de cover).

Dit blad kwam tot stand met steun van de Gemeente Utrecht, Stichting Echt Overvecht en verschillende partners uit de wijk, zoals Mitros.

Het blad wordt vandaag verspreid in een oplage van 20.000 exemplaren door heel Utrecht in o.a. bibliotheken, cafés, winkels en huis-aan-huis in Overvecht. Wij vinden het belangrijk dat het blad door heel Utrecht ligt, zodat meer mensen kennis kunnen maken met deze buurt.

Bekijk deze video van Luuk Hoekstra om een indruk te krijgen van de glossy! Wij zijn trots op het resultaat!

Bekijk de video over de glossy!