Marlies Dinjens | Portfolio Categories Journalistiek
261
archive,tax-portfolio_category,term-journalistiek,term-261,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.1,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Journalistiek

In de afgelopen tien jaar werkte ik voor diverse dagbladen zoals de Volkskrant, Metro en Het Parool. Hieronder een kleine selectie.

Voor het Parool sprak ik Tomislav Perko, die platzak de planeet over reisde.

journalistiek workshop

 

 

 

 

 

 

 

Voor National Geographic Traveler maakte ik een verhaal over Mike Hudson, die zijn baan opzegde en met een busje door Europa trok.

Voor OneWorld maakte ik verschillende artikelen over duurzaamheid, zoals de deeleconomie, vergaderen in de natuur en de app ToGoodToGo

workshop journalistiek

 

Voor de Volkskrant maakte ik samen met Anneke Stoffelen een profiel over Pierre Bokma

journalist, copywriter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Merike Woning maakte ik een interviewrubriek De Hoed in Metro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het blad Vallei Business maak ik geregeld interviews met ondernemers uit de regio Ede en Veenendaal en Wageningen. Ook schreef ik vaak verhalen over ontwikkelingen binnen Wageningen University & Research.

workshop journalistiek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor OneBusiness maak ik artikelen voor diverse bijlages van Elsevier, zoals TerZake. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suzanne Weusten de Volkskrant
“Marlies heeft zich ontpopt tot een breed inzetbare verslaggever, met een goede neus voor reportages. Ze heeft een fijn pennetje, dat ze heeft gebruikt voor een groot aantal genres. Marlies is enthousiast en ambitieus. En, niet onbelangrijk, ze is een heel prettige, vrolijke collega, met wie het fijn is om samen te werken.”

Jessica Scheffer, hoofdredacteur Vallei Business
“Marlies is professioneel, enthousiast en betrouwbaar. Zij kan zich goed inleven in haar doelgroep en kan snel schakelen wanneer dit nodig is. Kortom, een prettig persoon om mee samen te werken.”

 

Boek De vlucht van een paradijsvogel

In 2013 verscheen mijn eerste boek De vlucht van een paradijsvogel. Ik schreef het samen met onderzoeksjournalist Stan de Jong. Het boek beschrijft het levensverhaal van Hannie de Rijke, die een vliegramp overleefde op Nederlands Nieuw-Guinea. Ze werd uit de brandende zee gered door papoea’s in prauwen. Het boek gaat over de roerige familiegeschiedenis van de familie De Rijke en schetst tegelijkertijd ook een historisch beeld van de voormalige kolonie Nederlands Nieuw Guinea.

Interviews en artikelen hierover vind je hier.