Marlies Dinjens | Portfolio Categories Educatie
231
archive,tax-portfolio_category,term-educatie,term-231,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.1,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
freelancedocent

Lesgeven

Lesgeven was een lang gekoesterde wens. Het contact met studenten en kennis overbrengen leek mij erg leuk en uitdagend. Inmiddels sta ik al een paar jaar met veel plezier voor de klas, onder andere op de Hogeschool van Amsterdam.

  • Vanaf februari 2019 geef ik een serie lessen over Journalistiek aan de Volksuniversiteit in Utrecht.
  • Vanaf september 2018 tot december 2018 gaf ik het vak Burgerschap aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ook werk ik hier als projectbegeleider.
  • Vanaf februari 2018 gaf ik les bij Sociaal Juridische Dienstverlening aan de HvA. Daar gaf ik de vakken Rapporteren en Zakelijk schrijven.
  • Sinds 2017 werkte ik bij Communication & Multimedia Design aan de HvA. Ik gaf het vak Content waarbij studenten aan het einde van de collegereeks een plan presenteren voor een website van bijvoorbeeld een zzp’er of start-up. Daarnaast gaf ik Maatschappij en Interactie, over beïnvloeding op internet.
  • In het schooljaar 2016 ben ik begonnen als docent Nederlands aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik was hier verantwoordelijk voor de invulling van het programma van Nederlands voor de deeltijdstudenten van de opleiding HBO ICT. Ik ontwikkelde het lesprogramma en verzorgde werkcolleges.
  • Bij de opleiding Human Resource Management aan de HU gaf ik twee jaar werkcolleges taalvaardigheid aan eerstejaarsstudenten.workshop docent
    Ik sta geregistreerd in het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

 

Esther Kruyen HvA
“Betrokken, serieus, verantwoordelijk, creatief en flexibel zijn kwaliteiten die ik vind passen bij Marlies. Als teamleider bij SJD huurde ik Marlies in als docent Rapporteren en Beleidsmatig Schrijven in semester 2 van studiejaar 2017-2018. Marlies kon putten uit veel kennis en ervaring wat betreft de inhoud van beide studieonderdelen maar ook wat betreft didactische vaardigheden. Marlies handelde proactief en professioneel in het contact met de coördinator van de beide studieonderdelen en met mij. De studenten toonden hun tevredenheid door goed mee te doen in de lessen en middels een positieve vak- en docentevaluatie.

Als taaldocent verdient Marlies mijn oprechte aanbeveling.”

Aranea Feleus, HvA.
“Marlies heeft een semester bij ons het vak Content verzorgt, dit heeft ze met enthousiasme gedaan. De studenten hebben aangegeven dat ze de lessen als waardevol hebben ervaren en dat ze net zo lang bleef uitleggen totdat iedereen de stof begreep. Ze is collegiaal en flexibel en dat is prettig.”

Harold Konickx, HvA
‘Marlies heeft een flinke bagage als researcher en weet studenten te motiveren de beste versie van zichzelf neer te zetten. Binnen een opleiding die geen noemenswaardige aandacht heeft voor ondernemerschap wist ze in 1 week de studenten te inspireren zich intensief met dit thema bezig te houden. Het opende een nieuwe wereld voor hen.’

kwartet op maat

Kwartetwinkel

Samen met Simon de Wilde heb ik in 2018 het bedrijf Kwartetwinkel opgericht. Wij maken kwartetspellen in opdracht van gemeenten, woningcorporaties, scholen en vele andere bedrijven en instellingen. Onze spellen worden cadeau gegeven aan nieuwe huurders, kopers van huizen, docenten, statushouders, leerlingen en vrijwilligers. Daarnaast hebben we zelf een aantal kwartetspellen uitgegeven en op de markt gebracht: het Amsterdam Noord Kwartet, Overvecht Kwartet en Zutphen Kwartet.

Simon en ik houden van taal, storytelling en creatieve projecten die een maatschappelijke impact hebben. Deze waarden komen allemaal samen in ons bedrijf Kwartetwinkel.Kwartetten is leuk, offline en educatief. Met een kwartet ontdek je spelenderwijs de buurt. Nieuwe bewoners van wijken leren hun buurt kennen met het kwartet en asielzoekers leren de taal. Lees meer op de website van Kwartetwinkel!

kwartet op maat

Het Amsterdam Oost Kwartet. Dit maakten we in opdracht van woningcorporatie Rochdale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshops

Ik geef verschillende workshops over media, journalistiek, ondernemen en schrijven. Hierin deel ik mijn vakkennis over journalistiek en schrijven. Als ervaren docent kan ik bovendien een goede, inhoudelijke les geven. Na de workshop heb je tips in handen waar je echt verder mee komt.
Ik sta geregistreerd in het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

workshop docent

 

Hieronder vind je een overzicht van mijn workshops:

-Workshop ondernemen voor studenten Communication & Multimedia Design van de HvA. Studenten leerden in vier dagen hoe ze een bedrijfsplan moeten maken voor hun eigen bedrijf en presenteren dat aan het einde van de week. Hierover verscheen dit artikel  

-Workshop persberichten schrijven voor ondernemers. Hierin leren ze onder andere het schrijven van een goed persbericht en het genereren van publiciteit.

-Workshop creatief schrijven bij Charme, een creatieve camping in Frankrijk

-Workshop persberichten schrijven voor maatschappelijke organisaties. Hierin leren communicatiemedewerkers van NGO’s, stichtingen, maatschappelijke organisaties hoe ze hun projecten kunnen communiceren.

Wil je meer informatie over mijn workshops? Of een workshop organiseren binnen jouw bedrijf, organisatie of instelling?  Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op! 

 

Janneke Moerel, Kunstbende
“Met haar gedegen werkervaring bij diverse dagbladen is Marlies een goede adviseur op het gebied van persbenadering. Marlies kan zich goed verplaatsen in mijn organisatie en product en weet dit snel om te zetten in bruikbare tips voor een persstrategie.”

Lisa Verbon, Product Manager Share-board
“Marlies bedankt voor de informatieve en leuke PR workshop! Ik raad deze workshop aan iedereen aan die met zijn dienst of product in het nieuws wil komen. Marlies kent de mediawereld goed en kan dit mooi vertalen naar concrete en originele tips voor jou als ondernemer. De geleerde lessen kunnen ook breder toegepast worden, denk aan je landing page of informatie brochures.”