Marlies Dinjens | Portfolio Categories Copywriting
233
archive,tax-portfolio_category,term-copywriting,term-233,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.1,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
tekstschrijver

Copywriting Stichting Natuur & Milieu

Voor Stichting Natuur & Milieu mocht ik bijdragen aan een aantal interessante projecten op het gebied van schone energie.

Een windmolen in de buurt van je huis. Een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van schone energie? Of een lelijk ding dat het uitzicht verpest? Iedereen heeft er wel een mening over. Maar hoe ervaren mensen zo’n windmolen als ze er zelf dagelijks mee te maken hebben? In drie interviews vertellen bewoners die vlak bij een windmolen wonen hoe zij er tegenaan kijken. Ik maakte deze portretten in opdracht van Stichting Natuur & Milieu.

Ik sprak bijvoorbeeld met Jan Douma uit Zeewolde. “Boeren kijken heel anders tegen de bouw van molens aan, wanneer ze zelf ook een financieel voordeel hebben. Ze kunnen nu extra geld verdienen met hun land. Dit zorgt voor belangrijke extra inkomsten voor hun onderneming”, zegt Douma.

copywriting duurzaamheid

Voor het boek Dichter bij de Droom maakte ik een interview met Henk Hout, taxiondernemer in de Betuwe die meerdere elektrische taxi’s heeft. Hoe bevalt het om elektrisch te rijden?In 2015 rijden 40.000 elektrische (deel)auto’s op de A15, op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind. Dat was de droom van Project A15, de duurzame energiesnelweg.

 

 

copywriting

Henk Houth

 

Boek De vlucht van een paradijsvogel

In 2013 verscheen mijn eerste boek De vlucht van een paradijsvogel. Ik schreef het samen met onderzoeksjournalist Stan de Jong. Het boek beschrijft het levensverhaal van Hannie de Rijke, die een vliegramp overleefde op Nederlands Nieuw-Guinea. Ze werd uit de brandende zee gered door papoea’s in prauwen. Het boek gaat over de roerige familiegeschiedenis van de familie De Rijke en schetst tegelijkertijd ook een historisch beeld van de voormalige kolonie Nederlands Nieuw Guinea.

Interviews en artikelen hierover vind je hier.

Folder op maat PAX

Voor PAX maakte ik een folder op maat en schreef ik mee aan de corporate teksten. Deze folder wordt in de loop van 2019 gedrukt.
De corporate teksten zullen door de organisatie worden gebruikt in de communicatie aan derden.

“De coördinatiekracht en het meedenken van Marlies vond ik erg waardevol. Ook is ze een heel prettig persoon om mee samen te werken. Het was voor ons heel fijn dat ze op zo’n korte termijn zo stevig kon inspringen”, Cerian van Gestel, Teamcoördinator afdeling Communicatie en Samenleving

tekstschrijver ngo

Copywriting Hivos en Stichting Vluchteling

Bij Stichting Vluchteling schreef ik websiteteksten, het jaarverslag en maakte persberichten en social media posts. Mijn journalistieke achtergrond en kennis van het vak kwamen daarbij goed van pas.

Voor Hivos maakte ik verschillende teksten. Ik werkte aan een project over Food Change Labs, bijeenkomsten waar diverse partijen spreken over voedselvraagstukken. Ook schreef ik Engelstalige teksten voor het project Energia.