OVER MARLIES

Websiteteksten schrijf ik net zo makkelijk als interviews, reportages of een nieuwsbrief. Ik luister naar de wens van een klant, doe research en zorg dat ik haarscherp in beeld heb waar het verhaal over moet gaan. Frisse en leesbare teksten met inhoud lever ik. Op tijd, want deadlines zijn heilig. Dat leer je wel na tien jaar op krantenredacties en als tekstschrijver houd ik mij daaraan.

Soms werk ik als interim communicatieadviseur. Ik maak communicatieplannen, schrijf social media posts, persberichten en websiteteksten. Ik zorg dat een bedrijf of instelling meer publiciteit genereert door middel van creatieve ideeën en een goede marketingstrategie.

Snel schakelen en tot de kern komen
Veel van mijn klanten bevinden zich in de duurzame sector of ontwikkelingssamenwerking. Ik weet als tekstschrijver de juiste toon daardoor makkelijk te raken. Als krantenjournalist leerde ik om over ieder onderwerp een leesbaar stuk te schrijven. Ik kan snel schakelen en door mijn ervaring als interviewer snel tot de kern van de zaak komen. Misschien geloof je mij niet meteen, maar hier zie je wat anderen van mijn werk vinden.

“Betrokken, serieus, verantwoordelijk, creatief en flexibel zijn kwaliteiten die ik vind passen bij Marlies.”
Esther Kruyen HvA

“Marlies is gewoon heel goed. Ze verdiept zich in het onderwerp en is sterk in het schrijven van interessante en inhoudelijke teksten. Marlies heeft dat voor ons gedaan op het gebied van duurzaamheid en dat was een fijne samenwerking met een mooi artikel als resultaat!”
Eddy Carree Natuur & Milieu

Uiteenlopende onderwerpen
Nog steeds maak ik producties over uiteenlopende onderwerpen: van een verslag van een evenement van ASN Bank, tot een serie interviews over windmolens voor Natuur & Milieu, een reportage voor One World of Engelse teksten voor Hivos.

Ik woon en werk in Utrecht en heb samen met Simon de Wilde ook het bedrijf Kwartetwinkel opgericht. Wij ontwikkelen kwartetten voor gemeenten, woningcorporaties, scholen, bedrijven en stichtingen. Daarnaast geef ik ook diverse vakken over schrijven, onder andere op de Hogeschool van Amsterdam. Door het lesgeven over schrijven, ben ik een nog betere tekstschrijver geworden.

Van Vlieland tot Limburg
En wat ik de tien jaar daarvoor heb uitgespookt? Van Vlieland tot Limburg reisde ik door het land om artikelen te schrijven voor verschillende kranten. Na mijn afstuderen in Geschiedenis met afstudeerrichting Journalistiek in Groningen en Berlijn, werkte ik eerst een tijd als freelancer voor Het Parool, NRC Handelsblad en BNR Nieuwsradio. Daarna was in dienst van de Volkskrant en in 2009 ging ik aan de slag als verslaggever bij Metro.

In 2013 verscheen mijn boek De vlucht van een paradijsvogel bij uitgeverij Meulenhoff. Het boek vertelt het levensverhaal van Hannie de Rijke, die een vliegramp overleefde in Nieuw-Guinea. Ik schreef het samen met onderzoeksjournalist Stan de Jong, bekend van de de biografie van Neelie Kroes.

tekstschrijver utrecht