Lesgeven

Lesgeven was een lang gekoesterde wens. Het contact met studenten en kennis overbrengen leek mij erg leuk en uitdagend. Inmiddels sta ik al een paar jaar met veel plezier voor de klas, onder andere op de Hogschool van Amsterdam.

Vanaf september 2018 geef ik het vak Burgerschap aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ook werk ik hier als projectbegeleider.

Vanaf februari 2018 gaf ik les bij Sociaal Juridische Dienstverlening aan de HvA. Daar gaf ik de vakken Rapporteren en Zakelijk schrijven.

Sinds 2017 werkte ik bij Communication & Multimedia Design aan de HvA. Ik gaf het vak Content waarbij studenten aan het einde van de collegereeks een plan presenteren voor een website van bijvoorbeeld een zzp’er of start-up. Daarnaast gaf ik Maatschappij en Interactie, over beïnvloeding op internet.

In het schooljaar 2016 ben ik begonnen als docent Nederlands aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik was hier verantwoordelijk voor de invulling van het programma van Nederlands voor de deeltijdstudenten van de opleiding HBO ICT. Ik ontwikkelde het lesprogramma en verzorgde werkcolleges.

Bij de opleiding Human Resource Management aan de HU gaf ik twee jaar werkcolleges taalvaardigheid aan eerstejaarsstudenten.

“Marlies heeft een semester bij ons het vak Content verzorgt, dit heeft ze met enthousiasme gedaan. De studenten hebben aangegeven dat ze de lessen als waardevol hebben ervaren en dat ze net zo lang bleef uitleggen totdat iedereen de stof begreep. Ze is collegiaal en flexibel en dat is prettig.”
Aranea Feleus, propedeuse teammanager bij CMD aan de HvA.

“Betrokken, serieus, verantwoordelijk, creatief en flexibel zijn kwaliteiten die ik vind passen bij Marlies.
Als teamleider bij SJD huurde ik Marlies in als docent Rapporteren en Beleidsmatig Schrijven in semester 2 van studiejaar 2017-2018. Marlies kon putten uit veel kennis en ervaring wat betreft de inhoud van beide studieonderdelen maar ook wat betreft didactische vaardigheden. Marlies handelde proactief en professioneel in het contact met de coördinator van de beide studieonderdelen en met mij. De studenten toonden hun tevredenheid door goed mee te doen in de lessen en middels een positieve vak- en docentevaluatie.
Als taaldocent verdient Marlies mijn oprechte aanbeveling.”
Esther Kruyen, teamcoördinator Sociaal Juridische Dienstverlening aan de HvA.