OVER MARLIES

Websiteteksten schrijf ik net zo makkelijk als interviews, reportages of een nieuwsbrief. Ik luister naar de wens van een klant, doe research en zorg dat ik haarscherp in beeld heb waar het verhaal over moet gaan. Frisse en leesbare teksten met inhoud lever ik. Op tijd, want deadlines zijn heilig. Dat leer je wel na tien jaar op krantenredacties.

Daarnaast werk ik ook als interim communicatieadviseur. Ik maak communicatieplannen, schrijf social media posts, persberichten en websiteteksten. Ik zorg dat een bedrijf of instelling meer publiciteit genereert door middel van creatieve ideeën en een goede marketingstrategie.

Veel van mijn klanten bevinden zich in de duurzame sector of ontwikkelingssamenwerking. Ik weet de juiste toon daardoor makkelijk te raken. Als krantenjournalist leerde ik om over ieder onderwerp een leesbaar stuk te schrijven. Ik kan snel schakelen en door mijn ervaring als interviewer snel tot de kern van de zaak komen. Misschien geloof je mij niet meteen, maar hier zie je wat anderen van mijn werk vinden.

Nog steeds maak ik producties over uiteenlopende onderwerpen: van een verslag van een evenement van ASN Bank, tot een serie interviews over windmolens voor Natuur & Milieu, een reportage voor One World of Engelse teksten voor Hivos.

En wat ik de tien jaar daarvoor heb uitgespookt? Van Vlieland tot Limburg reisde ik door het land om artikelen te schrijven voor verschillende kranten. Na mijn afstuderen in Geschiedenis met afstudeerrichting Journalistiek in Groningen en Berlijn, werkte ik eerst een tijd als freelancer voor Het Parool, NRC Handelsblad en BNR Nieuwsradio. Daarna was in dienst van de Volkskrant en in 2009 ging ik aan de slag als verslaggever bij Metro.

In 2013 verscheen mijn boek De vlucht van een paradijsvogel bij uitgeverij Meulenhoff. Het boek vertelt het levensverhaal van Hannie de Rijke, die een vliegramp overleefde in Nieuw-Guinea. Ik schreef het samen met onderzoeksjournalist Stan de Jong, bekend van de de biografie van Neelie Kroes.